До елементів, що несуть, прогони кріпляться за допомогою гнутих куточків або куточків з гарячекатаної. сталі (поз. 2) та болтового з'єднання (поз. 4).

Тип прогонів (Z або C), їх висота та товщина, а також крок оцинкованих прогонів визначаються проектом, або за допомогою каталогу «Таблиці навантажень Z- та C-прогонів», обробленого фахівцями компанії «ПРУШИНСЬКІ», де наведені таблиці навантажень для різних схем використання прогонів (одно-, дво- або багатопрогонової схеми опирання) та детально описані методи підбору оптимальних варіантів використання прогонів.

До оцинкованих прогонів кріпляться саморізними болтами в кожну хвилю (поз. 7) несучі профільовані листи Т 40-Т92 (поз.5) широкими полицями догори (для утепленої покрівлі), або широкими донизу (для холодної). Висота профілю підбирається залежно від заданих проектом навантажень та кроку прогонів.

На профільовані листи укладається пароізоляційна плівка (поз.6), стики якої необхідно проклеїти спеціальною клейкою стрічкою.

Після цього на металопрофіль, перпендикулярно схилу, монтуються дистанційні (проміжні) Z-прогони товщиною t=1,0; 1,25; 1,5 мм (поз. 8), залежно від обраного кроку прогонів та від типу покрівельного (верхнього) профлиста.

Дистанційний Z-прогін монтується до несучого (нижнього) листа шурупами в кожну хвилю (поз.9). По всій довжині дистанційного Z-прогону проклеюється термопрокладка товщиною 3 або 5 мм та шириною 50 або 70 мм (поз.10) для усунення містка холоду.

Після цього укладають утеплювач (поз. 11), по поверхні якого паралельно лінії карниза монтують супердифузійну мембрану (поз.12) з напуском, ширина якої вказана на рулоні.

Тип покрівельного трапецивидного листа (поз.13) вибирається в залежності від заданих у технічному проекті навантажень на покрівлю та від кроку дистанційних прогонів.

Монтується покрівельний лист за допомогою шурупів у кожну хвилю (поз.14). Вздовж поздовжнього стику листів необхідно проклеїти клейкий ущільнювач товщиною 3 мм та шириною 10 мм (3х10) та скріпити листи між собою по стику шурупами через кожні 300-500 мм залежно від товщини металопрофілю.

М'яка покрівля

Цей вид покрівлі монтується так, як і "жорстка" покрівля до позиції, коли укладається утеплювач. При цьому проміжні (дистанційні) Z-прогони не використовуються. На утеплювач монтується гідроізоляція, а на неї - шар EPDM-мембрани.

Ми Вам передзвонимо:

ЗВ'ЯЗАТИСЯ З НАМИ:

Українa, м. Черкаси, Пр. Хіміків 74
тел.: 0(67) 440-91-75
e-mail: elitdah1@gmail.com